Abraham Lincoln: Hans liv och död

Detta är något vi inte får lära oss på historielektionerna i våra skolor. Abraham Lincoln hade bara ett års skolgång i sitt liv. Efter detta så utförde Abraham Lincoln studier på egen hand, vilket ledde till att denne man vid redan 28 års ålder blev självlärd advokat, och senare också mot alla odds presidentkandidat och slutligen amerikanska staternas president.

Abraham Lincolns liv har skildrats i många böcker, av många författare och historievetare under årens lopp. Nu har detta skett igen. I november förra året kom Staffan Ekendahls bok, Abraham Lincoln: Hans Liv och Död, ut på alla nätbokhandlares virtuella hyllor.

Boken Abraham Lincoln, av Staffan Ekendahl, skildrar en unik historia

I den nya boken om Abraham Lincoln får vi hela hans liv från födseln, hans väg mot presidentposten och det slutliga attentat som ledde till hans död. Boken skildrar en man med goda tankar och initiativ som under det blodiga amerikanska inbördeskriget försökte ena USA till ett land, istället för att vara uppdelat i Nord- och Sydstater.

Abraham Lincoln skildras som en av USA:s mest framträdande och viktiga personligheter genom tiderna, som får oss att vilja läsa från pärm till pärm. Denna nya bok om Abraham Lincoln, är en av de bästa som någonsin skrivits och ger en insikt i hans tankesätt och de fel och brister denna man med goda intensioner ville förändra. Helt enkelt en mycket bra biografi över en märklig och karismatisk man, som fick lika många med sig som han fick emot sig.

Vill du förstå dagens president över USA, så är det bra att läsa denna bok då Abraham Lincoln sedan länge sått som en förebild för Barack Obama. Boken hittar du på Adlibris.