Boken om Dogge Doggelito, ”Ibland vill man bara försvinna”

För nästan en månad sedan släpptes boken ”Ibland vill man bara försvinna” om Dogge Doggelito, skriven av Kim Veerabuthroo Nordberg. En bok som omfattar hela 296 sidor, och redan efter en månad hamnat åtta på böckernas kulturlista.

För er som inte vet vem Dogge Doggelito är, om det nu finns någon kvar i hela Sverige som missat detta, så är det en helt vanlig Svensk kille som växte upp i Alby, en av Stockholms förorter. Hans riktiga namn är Douglas Leon, och har en latinsk bakgrund efter sina föräldrar. Förresten. Så kanske denna kille inte är så vanlig. Han var ju en av grundarna och frontfigur i det omåttligt populära bandet ”Latin Kings”. Ja, just det. Nu vet du vem jag menar. Nu har det kommit en bok om honom.

Detta beskriver boken, om Dogge Doggelito

Genom ett tätt samarbete med Dogge Doggelito själv, så har Kim Verabuthroo Nordberg lyckats få fram en osminkad klar och tydligt bild av denna artist och föredragshållare. En bild av hans kamp från att inte vara någon till att bli den populära stjärna han blivit.

Boken ger ingående beskrivningar av Dogge Doggelitos nuvarande liv i hemmet och med barnen och bakom scenen. Hans liv i Albys bakgårdar, och de svettiga dagarna i boxningslokalen. Detta sammanfogas med hans egna berättelser, hans föräldrars och vänners berättelser till ett fantastiskt läsvärt koncept som bara inte får missas.

Här blandas hans liv med vännerna på Albys gator, hans samröre med kyrka och präst, gamla flickvänner, Elgigantens VD och de personer som upptäckte detta musikgeni.

Har du inte redan rykt åt dig ett exemplar av denna intressanta och informativa bok, och Dogge Doggelito så kan du enkelt göra det hos Bokus på Internet för bara 177 kronor. Du får skynda dig då de snart är slut även på Internethyllorna. Boken hittar du här.