Boktips: Jakten på Kapten klänning

Nu har boken om den beryktade ”Kapten Klänning” kommit ut. Vi har skrivit om den på vår topplista på populära böcker just nu, den har gått spikrakt upp på allas listor och det betyder att många är väldigt nyfikna vad som egentligen hände med det här fallet. Fallet som är ett av polishistoriens mest spektakulära fall. Vi tar det från början.

Boken heter Jakten på Kapten Klänning. Det hela började med en utredning om ett misstänkt mordfall. Det var en man som hade ramlar ner från en lägenhet och omkommit. Fallet utreds som vanligt men det visar sig efter ett tag att en högt uppsatt polischef är inblandad i en stor sexhärva som innefattar sexköp och våldtäkter. Detta är Jonas Trolles berättelse om hur det gick till när han och hans kollegor satte dit Kapten Klänning. Jonas var ansvarig utredare för polisen i fallet.

Det började 2009 med en mordutredning. En man hade fallit ut genom fönstret på sjätte våningen. Mannen som hade dött i fallet var också inblandad i denna härva med våldssex. Kvinnan som påträffades i lägenheten gav uppgifter till polisen som gjorde att de praktiskt taget tappade hakan. Hon berättar att en polischef är en av de inblandade samt hjärnan bakom den kriminella organisationen som utnyttjar kvinnor sexuellt. Jonas Trolle som ledde utredningen blir chockad när kvinnan pekar ut mannen i en tidningsartikel. Mannen på bilden är Göran Lindberg, rektor på Polishögskolan samt en förespråkare för jämställdheten mellan kvinnor och män.

Det är en av Sveriges mest uppmärksammade böcker just nu. Boken tar med läsaren in i förhörsrummen och man får ta del av autentiskt material.

Det är ett hett boktips inför sommarens lata dagar i hängmattan!