Grafisk kokbok 3.0 -Din guide till grafisk produktion

Pluggar du grafisk design, jobbar inom branschen eller vill du bara veta mer hur en trycksaksproduktion går till? Då är Grafisk kokbok, här i den uppdaterade versionen 3.0 något för dig. Denna utgåva är utökad med över 100 sidor, 200 nya illustrationer och kompletterande delar inom digital bild, bildbehandling och framställning av layoutoriginal. Den självklara studentlitteraturen för dig som studerar inom ämnet eller handboken för redan etablerade formgivare.

En prisbelönt och oumbärlig guide som är en pedagogisk sammanfattning av hela den grafiska produktionsprocessen, skriven för både nybörjare och proffs. Sedan den första versionen gavs ut 1998 så har den sammanlagt sålts i 100 000 exemplar, inklusive utländska utgåvor. Grafisk kokbok finns numera på nio olika språk och är vinnare av Svenska Publishingpriset i klasserna bästa fackbok och juryns stora pris.

Typografisk handbok

Typografi och formgivning går hand i hand, därför kan det vara bar att även djupdyka i ämnet typografi. Typografisk handbok, skriven av Christer Hellmark är sedan många år tillbaka standardboken om typografi på svenska. En konkret hjälpreda och normgivare på det grafiska området, använd i undervisning på alla nivåer och oundgänglig för alla som arbetar med text. Tillsammans med Svenska Akademins ordlista och Språknämndens skrivregler, så står denna bok tätt intill många datorer.

Ur innehållet hittar du bland annat texter om praktiska skrivregler, mått och system, typografiska regler för skiljetecken, förkortningar, siffror, rubriker, indrag, uppställningar, ombrytningsregler, marginaler mm. Allt du kan tänkas behöva veta om typografi och är likt Grafisk kokbok, den perfekta studentlitteraturen eller handboken för dig som jobbar inom ämnet.