Höstens bokerbjudande

Ny har webben börjat fyllas med höstens nyheter. Främst kan nämnas “Döden”, som är del 3 av Jonas Gardells uppmärksammade romantrilogi “Torka aldrig tårar utan handskar”. Dessa böcker är utropade att vara klassiker och modern litteraturhistoria. Författaren har fått flera utmärkelser under det gångna året såsom Årets homo, Årets svensk och utnämnts till hedersdoktor för andra gången.

Inom skönlitteratur kan nämnas författare som Helena von Zweigbergk, Denise Rudberg, Mikael Bergstrand, Carl-Henning Wijkmark och Cilla & Rolf Börjlind. Äventyrlig läsning fås i Michael Mortimers bok “Jungfrustenen”, som är den 1:a delen i en serie om 6 böcker. Den sjätte och sista delen i Karl Ove Knausgårds “Min kamp blir lila” har ca 1 300 sidor! Nu kommer även “Mannerströms fisk” av Leif Mannerström samt en kokbok av Edward Blom som heter “Allting gott och alldeles för mycket!”

Legenden om Morwhayle: “Dödens stad” är en bok om drakar och monster som givits ut av Peter Bergting, vilket är Sveriges bäste illustratör. Den handlar om två syskons omtumlande resa och innehåller spänning, driv och magi om monster trolldom och mystiska varelser.

Pelle Holmbergs nya “Svampbok” är ett måste om man skall bege sig ut i svampskogen. Du får goda tips inför svamputflykten, som till exempel hur man grovrensar svampen medan man är kvar i skogen. Pelle Holmberg har skapat boken tillsammans med sin fru Inger, till en lättanvänd och fyllig bok för att lära ut hur man tillagar och tillvaratar alla sorters svampar. Man får förutom faktatexter om de olika svamparna förslag på hur de skall tillredas.

“Alla sorters kakor” är en kokbok av kokboksförfattaren Kristina Eriksson som är fylld med bak- och kakglädje. Boken innehåller recept från hennes barndom men även från Italien, USA, Frankrike och Latinamerika. Alla recept är lätta att följa och kan tillagas i alla åldrar och är hämtade från den svenska baktraditionen.