Mumintrollet letar saker, Stockholms undergång och De utvalda

Det släpps nya böcker ständigt. Både barnböcker och lite tjockare böcker. För de bokintresserade kan det därför vara roligt att ta reda på vilka nyheter det finns inom bokvärlden.

En bok för barn som nyligen blev släppt, är “Mumintrollet letar saker”. Mumintrollet är en tidigare känd karaktär för många barn och är en relativ populär barnserie. Boken är ursprungligen på finska men har dock blivit översatt till flera språk, inklusive svenska. Boken handlar om Mumintrollet, som en dag träffar många människor som har tappat bort sina saker. Han försöker då hitta föremålen som har blivit borttappade.

En annan bok som är ämnad för lite äldre läsare, är “Stockholms undergång”. Boken blev släppt den 30:e juli 2014 och har totalt 253 sidor. Boken är skriven av totalt 11 författare, som har arbetat tillsammans för att få fram boken. Boken handlar om Stockholms undergång i både dåtid, nutid och framtid. Det innehåller olika berättelser över hur staden möter sitt slut, där vad som helst kan hända.

En bok som däremot inte har släppts än, utan är planerad att bli släppt den 16:e september 2014 är “De utvalda“. Boken är skriven av Steve Sem-Sandberg och har totalt 552 sidor. I boken går tiden tillbaka till år 1940-1945. Under denna tid togs svaga barn in och testades med medicinska experiment. I boken följer man berättelsen främst två personer. Adrian Ziegler, en av dem intagna barnen och Anna Katschenka, en av de ansvariga sköterskorna på kliniken.

Det finna alltså många böcker för alla åldrar. Det är egentligen bara att välja.