Tips på sommarläsning

När det är varmt och svettigt under sommaren är det inte många som gärna sitter inomhus och tittar på tv. Istället tar många med sig böcker ner till stranden eller parken för att läsa och njuta utav den friska luften.

Under en undersökning som genomfördes utav DN så var resultatet att allt fler läser böcker under sommaren. Detta leder till fler besökare på biblioteket och i bokhandlarna beroende på om man föredrar att köpa böcker eller att låna. Under sommaren finns det ett enormt utbud på boknyheter. En utav de största favoriter hos bokhandlar är boken “VIP-rummet” skriven utav Jens Lapidus som är en utav Sveriges mest kända kriminalförfattare. Boken handlar kort och gott om ett par som får ett uppdrag där de skall ta reda på vad som har hänt en man som har försvunnit. En annan bok som varit favorit hos många handlar under sommaren är “I maktens Skugga” skriven utav Viveca Sten. Boken är en fortsättning på Stens kriminalserie om en polis och en jurist som löser fall.

Böcker är något konkret som kan ge dig många olika abstrakta känslor och en helt annan upplevelse gentemot det triviala livet. Man tas till en helt annan värld när man läser böcker och det finns hundratals böcker att rekommendera i olika genrer. Tycker man att det är svårt att hitta en bra bok är det bra om man frågar personal i bokhandlar eller i biblioteket så att de kan hjälpa dig. Vem vet, du kanske hittar en bok som du inte vill släppa taget om under sommaren?